Trots..

Trots..

Wat een super leuke hardloop dag vandaag!

10805691_769773076409603_4054667690144443167_n
Het Olympisch stadion, een bijzondere plek

De olympisch stadion loop stond op het programma (met dank aan de Run2day (www.run2day.nl) voor de startnummers). 10km vanuit het stadion, naar het amsterdamse bos. Daar een rondje rond de bekende bosbaan en terug naar het stadion. Wat blijft dat stadion een bijzondere plek. Hoewel ik absoluut geen fan ben van lopen op een atletiek baan, blijft het hardlopen op deze unieke plek zo gaaf!

Het werd vooral een gezellige dag door de meet-up bij de Hardloopwinkel (www.dehardloopwinkel.nl). Na mijn ervaring van gastvrijheid bij Joan en Anthony tijdens de marathon van Amsterdam, heb ik geregeld dat we vandaag weer welkom waren. Joan en Anthony hadden het drinken geregeld voor ons en iedereen had iets lekkers meegenomen. Er was Cake, koek, fruit en chocola in overvloed.

Ik heb genoten van de gezellige sfeer in de winkel. Hardlopers die elkaar niet kennen kletsen met elkaar, tonen interesse en stimuleren elkaar. Dat vind ik gewoon een gaaf iets, dat maakt mij trots. Opeens maakt het niet uit of je na 20 meter terug loopt tijdens de kiesrun, je eerste wedstrijd loopt zoals Iris (http://www.52challenge.nl/de-challenges-van-iris/) of super snel kan lopen. Iedereen motiveert elkaar.

Vandaag ook kennisgemaakt met Tessa (http://myversionofevents.nl). Tessa gaat met ons mee naar Rome. Vandaag is gebleken dat ze met haar enthousiasme prima past in ons reisgezelschap. Ik vind het stoer dat zij de uitdaging aan gaat om straks in Rome haar eerste marathon te lopen.

Mijn uitdaging vandaag niet op mijn eigen prestatie. Ik wilde vooral iets kunnen betekenen voor Gabriella (www.gabyrunstheworld.com). Zij had haar zinnen gezet op een PR op deze afstand. Leuk om iemand te mogen helpen met het bereiken van haar doel. Met een grote glimlach vertrokken we vanuit het stadion richting de bosbaan. Eerst wind tegen, maar door de drukte hadden we hier niet echt heel veel last van. Het bos en de bosbaan blijft gewoon een fantastische plek, zeker met dit weer. Aangemoedigd door een enthousiaste dame op een fiets en een megafoon versnelde we op de terugweg naar het stadion. De loop was prima georganiseerd door de vele vrijwilligers. En wat is het gaaf om dan samen het stadion weer binnen te knallen, het gejuich aan te horen van de mensen die staan aan te moedigen en dan bij de finish zien dat een PR gelukt is. 45.00 rond, wat een mooie tijd Gab!

IMG_4144
Net gestart met Gabriella

En toch was dit niet het leukste van de dag. Dat waren toch echt Nikki en Siem die mee waren. Niet alleen om aan te moedigen en om al de lekkere snoepjes op te eten, maar Nikki heeft zelfs de kidsrun gelopen. Een ronde buiten het stadion, 1000meter, en dat zonder te wandelen. Nikki was trots, zus was trots, ik was trots en in de winkel kreeg ze ook nog een extra prijs naast haar medaille. Haar derde medaille. Iedereen was dus trots op mijn nichtje. En ik ben trots op haar, op zus en op Siem. Wat een helden zijn het…

Mijn helden
Mijn helden

5 Replies to “Trots..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter