Week 21: Een PR met Daphne Schippers

Week 21: Een PR met Daphne Schippers

Terwijl de zenuwen de mijn lijf gieren ben ik onderweg naar de atletiekbaan Overvecht. Vanavond moet het dan gaan gebeuren. Niet alleen de coach was vanuit Arnhem afgereisd naar Utrecht. Ook Daphne Schippers was erbij!  Wat twee weken terug in Doetinchem nog niet lukte qua tempo en afstand moest vandaag toch wel gaan lukken?

Week 21 was geen gemakkelijke trainingsweek. Het begon met twee korte loopjes; een loslooprondje en de Zomeravond-cup. Daarna werd het lopen wat zwaarder omdat het kwam naast de drukte van de verhuizing met Corine. Tijdelijk van Arnhem Noord de brug over naar het Zuiden. In plaats van zo het Sonsbeek park in hollen wordt het de komende maanden even de polder door voor de trainingsrondjes. De drukte en inspanningen van de verhuizing heeft er wel ingehakt in combinatie met de warmte. De verhuizing is gelukkig achter de rug, dus dat moet de komende week goed komen richting de Drie dorpenloop op zondag.

Terwijl de zenuwen voor woensdag langzaam opliepen was het dinsdag tijd voor een traditioneel loslooprondje. Een rustig rondje Arnhem op een lage hartslag, afgesloten met twee flinke versnellingen om het lijf goed wakker te schudden voor de wedstrijddag van morgen. Het was te merken dat de temperatuur al wat aan het oplopen was en ook lang(er) op de avond aanhield.

Eindelijk was het dan woensdag. Wakker worden met zenuwen! Niet terugdenkend aan die wedstrijd van twee weken terug maar aan 1995. Wat was het toen een feest in Wenen. Vanavond moet het dan weer gaan gebeuren voor Ajax. En oh ja, ik heb tussen het werk en de finale ook nog een wedstrijdje tussendoor. De zenuwen er maar even flink uitrennen ’s avonds. Binnen 20 minuten finishen en dan snel richting Arnhem om de finale te kijken. Helaas weten we dat de finale geen hoofdprijs heeft opgeleverd. Ook ik had niet de hoofdprijs, maar de atletiekbaan van Daphne Schippers bracht mij wel een PR! Het was deze avond eigenlijk jammer om direct weg te gaan na afloop. We waren met een flinke Vroem afvaardiging op deze warme zomeravond.

Aangemoedigd door Henny lopen we, uiteraard in het Rood Wit vandaag, na 800 meter de baan af. Ik start te snel omdat ik stiekem wil aanhaken bij Milan en Gerben. Onbegonnen werk natuurlijk, maar het leverde wel een snel tempo op voor de eerste kilometer. Natuurlijk moet ik het tempo iets laten zakken. Kilometer twee en drie gaan naar mijn zin, maar daarna wordt het pittig. De atletiekbaan komt weer in zicht, maar de benen lopen aardig vol. Flink doorbijten en een eindspurt lukt nog net: 19:41! Erg tevreden mee, al weet ik dat er nog progressie mogelijk is en dus leuk om de komende maanden aan te werken…

Op de donderdagavond door Corine naar haar geliefde Deelerwoud gestuurd. Een rustig herstelloopje met wat fotomomentjes. Het blijft een prachtig natuurgebied en met wat geluk kom je heel veel herten tegen. Het herstel voelde niet verkeerd en nog even een rondje rennen na een drukke verhuisdag geeft goede ontspanning!

Zaterdag was de grote verhuisdag richting Zuid. De temperatuur is inmiddels flink opgelopen, maar toch loop ik ’s avonds een eerste rondje. Even wat andere belasting dan het sjouwen van dozen en kasten en direct de omgeving een beetje ontdekken. Het rondje rond de Rijkerwoerdse plassen kende ik al door mijn tempoblokken trainingen. Het zwemwater lag er aantrekkelijk bij, maar toch maar netjes om de plas gelopen om mijn schoenen droog te houden. De omgeving is heel anders dan bij het Sonsbeekpark, maar wel lekker vlak 😉

Om de zondag niet een volledige rustdag te laten zijn heb ik ’s avonds de loopschoenen nog even aangetrokken. Besloten om niet de volledige training van 24 kilometer af te werken in verband met de drukte en warmte, maar wel een poging te doen om de diverse tempo blokken netjes af te werken. De eerste kilometers richting de Drielsedijk voelde rustig. Met een ondergaand zonnetje was het goed vertoeven op de dijk. Van Driel richting Elst en halverwege linksaf richting de Rijkerwoerdse plassen. De eerste versnelling lukt goed. De laatste twee kilometer moet echter op 10 kilometer tempo en dit blijkt te veel van het goede na deze week. Direct na afloop prettige feedback op Strava, die er voor zorgen dat ik deze laatste twee kilometers van deze week nog makkelijker achter me laat; op naar de Drie dorpenloop….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter