Week 22: Rap door de polder

Week 22: Rap door de polder

Van de week vooral door de polder gerent. Een week waarin ik mezelf steeds meer besefte dat ik de deelname aan de Roparun toch wel mis dit jaar. Wat een fantastisch evenement is dat toch. Heerlijk veel kilometers lopen, in goed gezelschap en ook nog de goede doelen van de stichting steunen! Gaaf om mijn zus (die inmiddels dik over de helft is) en alle anderen te volgen via social media.

Voor mij was het een week van bijkomen van lle drukte en weer rustig de trainingen op pakken. Er staan vooral flinke tempotrainingen op het schema en dus mocht ik ook deze week weer aan de bak! Door de tijdelijke verhuizing naar Arnhem Zuid werden het vooral vlakke trainingen, wat met deze tempo’s niet heel erg is. De warmte had wel zijn invloed deze week, dus maar wat later op de avond aan de bak. Dinsdag met frisse tegenzin de training begonnen. Een rondje door de polderĀ met drie blokken van 1200 meter en drie keer een snellere 200 meter. Flink pittig omdat dit tempo weer net wat sneller lag dan mijn 5 kilometer tempo.

Op donderdag ook weer wat later op de avond op pad. Dat is het voordeel van de langere avonden. Ook in Zuid zijn gelukkig mooie foto’s te maken. Vanavond had Henny 400 tjes op het programma. Acht keer met een korte rust. Qua tempo kon ik iets harder dan ik hoefde, dus ik liep lekker met een aardige glimlach over de dijk en door de polder.

Waar op dinsdag en donderdag het tempo belangrijk was, was zaterdag vooral de ontspanning belangrijk. Een rustig rondje loslopen met wat versnellingen voor de wedstrijd vanĀ zondag. Met Corine op de fiets een rondje door Park Lingezegen. Een strak aangelegd natuurgebied, waardoor deze polder erg leuk is om te bezoeken. Een strak aangelegd fietspad met afstandsaanduidingen maakt dat ik hier wel vaker zal gaan trainen de komende zomer. Mede door de gezelligheid werd onze ontdekkingstocht een paar kilometer langer dan gepland, maar op dit tempo maakt dat niet zo veel uit. De afsluitende twee keer 400 en twee keer 200 meter voelde relaxt; dat moest goed komen op zondag!

Vanmiddag stond de volgende wedstrijd op het programma. Het is een voorjaar met flink wat wedstrijden voor mijn doen. Samen met Alex uitgenodigd om namens Bandenmaat mee te lopen bij de Driedorpenloop. Een klein lokaal loopje waarbij Pascal vanuit zijn bandengarage prima verzorging geregeld had. Eerst met Tara samen geknald op de 1,5 kilometer lange kidsrun. Keihard starten lukte makkelijk. Het tempo vasthouden was lastig, maar zonder te stoppen naar de finish en daar nog eens een flinke eindsprint!

Hierna waren Alex en ik zelf aan de beurt. Ook ons lukt het goed om snel te starten. Vooraf bedacht niet voluit te lopen, maar wel lekker flink door te lopen. Direct nadat we het eerste dorp uit waren, werd het ons duidelijk dat het geen makkelijke omstandigheden waren vandaag. Flink warm en op heel wat stukken flinke wind tegen. Alex besloot al snel (en verstandig) om wat rustiger aan te doen,
dus ik kwam al snel alleen te lopen. Het tempo dat ik voor ogen had, was lastig en dus besloten om mij op mijn hartslag te focussen en per kilometer te kijken hoe het ging. Bij de 9 kilometer langs Bandenmaat, inclusief aanmoedigen van Corine, Tara en alle anderen… Een flinke boost voor de laatste loodjes. Na wat bochtige straatjes kwam ik met 50’50” als vijfde over de finish! Een flink PR op de 12 kilometer, een afstand die ik eigenlijk alleen maar loop tijdens de Zandvoort Circuitrun. Niet helemaal de tijd die ik wilde, maar de progressie zet lekker door en dus gaan we lekker door met trainen.. Rap door de polder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter