Week 23: Zo snel had je zondag moeten lopen…

Week 23: Zo snel had je zondag moeten lopen…

Het is mijn tweede training deze week. Tara en Corine hebben een stukje mee gefietst. Tot aan de Rijkerwoerdse plassen. Terwijl ik een rondje er om heen loop genieten zij op het strandje van het avondzonnetje. Op onze terugweg naar huis haal ik, met een van mijn korte versnellingen, de dames even in… 

Gisteren heb ik deze week niet heel succesvol afgesloten. Op het programma stond een 30 kilometer, waarvan de laatste drie kilometer versneld. Ik had bedacht van Arnhem naar Ede te lopen. Een lange duurloop via de Drielse Veer, Doorwerth, Renkum, Wageningen en dan door het bos Ede in. Hoewel ik weinig last van de warmte leek te hebben, was deze duurloop geen succes. Het wilde vandaag niet en in plaats van ‘door harken’ op een langzamer tempo heb ik maar besloten de kortste weg naar Bennekom te lopen en me daar op te laten halen. 17 kilometer is nog steeds een prima duurloop natuurlijk in deze omstandigheden, maar had graag de hele route afgemaakt. Snel maar weer een nieuwe poging doen..,

Week 23 kende vier trainingen op het schema. Veel kilometers, maar niet erg intensief. De week op dinsdag gestart met een trail rondje. Toen ik de UHT liep deze winter met Alex, zijn wij langs Kwintelooijen gelopen. Een dagrecreatiegebied tussen Veenendaal en Rhenen. Niet alleen geschikt voor dagrecreatie, maar ook bekend om het cross circuit en mountainbike parcours. Het terrein blijkt ook aardig geschikt voor een trail training, door de steile hellingen, kronkelpaadjes en het fantastische uitzicht als je boven bent..

Op de zaterdag stond er eigenlijk een rustige 12 kilometer op het programma. Rustig was het wel, maar het werden ruim 16 kilometer in het gezelschap van Alex, Niels en Joke. We maken er een traditie van om eens in de zoveel tijd een gezellige duurloop met elkaar te doen. Waar we vorige maand met Niels mee liepen in de Kennemerduinen, was het zaterdag een ronde in de achtertuin van Alex. Stukken van het Voetstappen pad, de Hilversumse hei en de Anna’s Hoeve werden afgewisseld met foto momentjes, veel slechte grappen, lachbuien en heel veel lol. Uiteraard afgesloten met een stuk appeltaart om even bij te komen van deze ochtend.

Op donderdagavond was het dus een gezellige training, met Tara en Corine mee op de fiets. Rustig naar de Rijkerwoerdse plassen, met elke kilometer een versnelling van 200 meter op 10 kilometer tempo. Bij de plas aangekomen loop ik er een rondje om heen om vervolgens de dames weer op te halen. Via een andere weg terug naar huis. De dames fietsen wat sneller dan mijn duurloop tempo. Alleen tijdens de versnellingen kom in net in de buurt of kan ik ze net iets inhalen. Tijdens mijn negende versnelling, lukt het net om Tara in te halen en in plaats van een dik vet compliment wat ik op dat moment wel kon gebruiken hoor ik alleen; Zóóó hard had je zondag moeten lopen… 

Dronken mensen en kleine kinderen spreken de waarheid en dus weet ik wat mij de komende periode te doen staat. Op naar de zes uur van de Haarlemmermeer op 24 juni en dan ga ik proberen om zó hard te lopen… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter