Week 25: Genoten van een 3e plaats

Week 25: Genoten van een 3e plaats

Wat een super dag was het weer! Het is inmiddels een traditie om met Team Vroem deel te nemen aan de 6 uur van de Haarlemmermeer. Dit jaar mijn derde deelname en wat was het weer een top dag! Genoten van: Leuke mensen, stuk gaan,  het lachen, de irritatie om de speaker, het podium beklimmen met een super team, de taart winnen en de fantastische ultralopers aan het werk zien… 

Het was een week vol feest, waarin het lopen een beetje om de festiviteiten heen gepland moest worden. Dinsdag was het mijn eigen verjaardag en het weekend stond niet alleen in het teken van de 6 uur van de Haarlemmermeer, maar ook van de verjaardag van Tara. Kinderfeestje, ontbijt op bed, cadeautjes, naar de binnenspeeltuin en uit eten. Hoewel ik had besloten mijn eigen verjaardag eigenlijk niet te vieren, toch maar besloten mijn training van dinsdagavond een dagje te verschuiven.

Henny had mij willen trakteren op een pittige baantraining van zes keer 800 meter, afgesloten met drie keer 200. Leuke cadeautjes sla je natuurlijk niet af en dus woensdag uit het werk naar Papendal. Het was nog flink warm op de baan, maar gelukkig rustig. Alleen een Ijslandse junior; een meisje dat een persoonlijk record op de 800 meter heeft van 2.00 minuten!! Daar kwam ik aan met mijn opgedragen tempo’s… Gelukkig maakte ik, tijdens ons praatje ook nog iets van indruk met mijn Marathon prestaties, al was het vooral omdat zij er niet aan moest denken om zo ver en lang te moeten lopen…

Door het weer (en de ouderdom) was het best een pittige training. Omdat ik zaterdag echt topfit wilde zijn besloot ik dat het na vier keer 800 meter en de 200-tjes wel voldoende was. Achteraf bleek dat ik de rondjes zelfs nog wat sneller heb gelopen dan de bedoeling was…

Op de vrijdag stond er koek-happen, tikkertje, zaklopen en trampoline springen op het schema en dat allemaal naast het losloop rondje. Samen met Corine naar Meinerswijk voor een rondje bij zonsondergang. Leuk om weer samen te kunnen lopen en vast vooruit te kijken naar onze vakantie in de bergen rond Chamonix.

Op zaterdagochtend vroeg naar Hoofddorp. Dit jaar met twee teams afgevaardigd. Bijgestaan door onze vaste gasten vanuit Hoofddorp, aangevuld met mijn zus en twee lopers van Social Mile uit Arnhem. Hoewel de gezelligheid voorop staat, kwamen we dit jaar ook weer voor de prestatie. Vorig jaar als eerste geëindigd en dus legden we onszelf aardig wat druk op. Vanaf het begin af aan ging het er flink op en werd het al snel duidelijk dat het pittiger zou worden dan vorig jaar. Het parcours was anders dit jaar, meer scherpe bochten en stoepje op en af. Geïnspireerd door het tempo dat mijn teamgenoten en Pascal (nummer 1 op de individuele afstand) lukte het mij ook om goed stevig door te rennen.

Genoten van de inzet van mijn teamgenoten Rene, Frank, Kenneth, Chiel en Milan. Genoten van de onderlinge strijd met de twee andere teams, die uiteindelijk net wat meer meters wisten af te leggen dan ons. Genoten van het gezamenlijk aanmoedigen van Pascal, Rene en Michel die alle drie een knappe individuele prestatie hebben neergezet. Genoten van de prestaties van de lopers in team 2.

Uiteindelijk, ondanks het aansluiten van onze super sub Milan, onze titel niet kunnen verdedigen, maar wel flink wat kilometers meer dan vorig jaar afgelegd.

Zelf ook weer een stukje sneller dan vorig jaar op deze lastige en korte afstand, dus erg tevreden klommen we met elkaar op de laagste trede van het ere podium. Volgend jaar op voor de revanche.

Vandaag de week afgesloten met een rustig herstelrondje. Chiel besloot gezellig aan te haken en dat bleek direct het startschot voor een kort en pittig rondje trailen. Op mijn nieuwe schoenen mocht ik gelijk aanzetten door de bossen en over het zand rondom Otterlo. Tijdens het uithijgen  hadden we net genoeg tijd voor een goed gesprek, dat bruut werd verstoord door het volgende heuveltje omhoog of mul stuk zand. Het drankje met Corine, Tara en Janine hadden we na afloop dan ook dik verdiend en was een mooie afsluiting van een fijne week met festiviteiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter