Week 27: Asfalt junkie of toch niet?

Week 27: Asfalt junkie of toch niet?

De trainingsweek begon met de hoogtemeters van La Roche nog in de benen. Terug naar het Asfalt. In plaats van bij elke stap kijken waar je je schoen neer zet, voor de beste grip of om niet te struikelen, terug naar het asfalt. Een vlak geplaveide racebaan, uitermate geschikt voor lekkere snelheidstrainingen.

Van Henny mocht ik de week beginnen met herstelrondje. Ik was er wel blij mee en koos een rustig rondje door Arnhem Zuid. Ik kon het niet helemaal laten, toen ik op het einde nog wat kilometers nodig had om tot 10 kilometer te komen, om een segmentje te proberen te pakken. Op Strava, een online platform om trainingen in te zien en te delen, wordt gewerkt met segmentjes. Iedereen kan deze segmentjes aanmaken en dan wordt er een klassement bijgehouden. Net om de hoek van onze tijdelijke stek ligt zo een segmentje. 300 meter aan een stuk door over een fietspad. Bij mijn vorige poging, aan het einde van een interval training, strandde ik op de tweede plaats. Nu voelde mijn benen goed genoeg hersteld van het weekend om weer een poging te wagen. Flink gas, nog proberen iets te versnellen richting het einde en dan maar hopen dat het genoeg was… Bij het inkijken van de training, puffend op de bank komt het verdiende kroontje op het scherm!

Nu maar hopen dat dit segmentje niet snel afgepakt wordt, want echt veel harder kan ik niet op het moment. Ook op de woensdag konden we niet veel harder. Ik verdenk Corine er van om met Henny onder 1 hoedje te spelen, want steeds vaker vind ik trail-trainingen op mijn schema. Vandaag Chiel meegevraagd naar het gebied rond Kwintelooijen. Een oude zandafgraving aan de rand van de Utrechtse heuvelrug met aangelegde MTB-routes en een motorcross circuit. Flink bikkelen over de paadjes in plaats van knallen over het asfalt. Een mooie krachttraining en mijn nieuwe schoenen verder inlopen voor Chamonix.

Het was een drukke week met vijf trainingen, dus donderdag een rustig rondje. Geen bijzonder rondje, maar wat nieuwe asfalt paadjes ontdekt in Arnhem Zuid. Op het moment dat ik de deur uitliep begon het rustig te druppelen. Al voor dat ik de eerste kilometer achter de rug had waren deze kleine druppeltjes overgegaan in dikke druppels.

Op de vrijdag geen training op het programma, maar wel iets belangrijks voor het hardlopen gedaan. Samen met mijn zus besloten dat we in 2018 aan de Roparun mee gaan doen. Samen met mensen die ons dierbaar zijn en met wie wij dit avontuur aan willen en durven. Vrijdagochtend mochten wij op bezoek bij Bas van de Runnersworld Amsterdamse Bos en hij wil ons team steunen; Team Hollander. Niet alleen ons team kan jullie steun goed gebruiken, maar nog veel belangrijker’de goede doelen die de Roparun steunt kan jullie steun goed gebruiken! Laat je weten als je iets kan en wil betekenen voor ons?! 

Voor het weekend stonden twee trainingen op het programma. Zaterdag een lange rustige duurloop die mij via het Rijn-Waal-pad en het Vierdaagsebos in Elst bracht. Via een ommetje terug naar huis. Allemaal rustige kilometers, met drie flinke versnellingen van 400 meter. Hoewel het niet zulk mooi weer was, werd het zo vroeg op de ochtend al flink warm. Geen hele bijzondere route, maar grappig om hier weer een stukje omgeving te ontdekken.

Op zondagavond mocht ik nog even naar buiten om de week in stijl af te sluiten. Drie tempoblokken van drie kilometer, even flink aan de bak op het asfalt rond de Rijkerswoerdse plassen en door Park Lingezegen. Blij dat het inmiddels al iets was afgekoeld op deze warme dag. Een rondje bij zonsondergang, altijd goed voor mooie foto’s. Fijn om na zo een pittige training direct positieve feedback te krijgen van Henny dat de statistieken er goed uit zien.

Al met al een redelijke rustige trainingsweek, met flink wat kilometers. Een tijd geleden dat ik boven de 60 kilometer in een week uitkwam. Een weektotaal die ik na de vakantieperiode wel weer regelmatig zal gaan halen als de afstanden weer opgevoerd gaan worden richting Berlijn. Maar eerst aan het eind van deze week richting Chamonix. Weg van het asfalt en op naar de kleine paadjes… Ik ga de combinatie steeds leuker vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter