Week 26: Strand, zand en snel stromend water

Week 26: Strand, zand en snel stromend water

Terwijl ik met Corine samen de Ourthe in stap en wij onze trail schoenen voor de laatste keer onderdompelen in het water, bedenk ik mij dat het een bijzondere trainingsweek was. Een bijzondere week in meerdere opzichten, maar vooral gezien de trainingslocaties. Het is jullie wel bekend dat ik graag op bijzondere plaatsen loop en train. Daar waar mijn afspraken mij brengen, werk ik mijn trainingen af. Ook stap ik graag in de auto om met bekenden een training te doen in hun trainingsgebied of om samen een nieuw gebied te ontdekken.

De basis van mijn trainingen liggen echter wel vaak dicht bij huis. Tegenwoordig natuurlijk steeds meer in en rondom Arnhem, waaronder voor mij ook de atletiekbaan van Papendal hoort. De afgelopen weken loop ik, in verband met de tijdelijke verhuizing, steeds meer in Arnhem Zuid.

Deze week was het dus een bijzondere week. Ik heb geen training afgewerkt op een locatie waar ik al regelmatig gelopen heb. Door mijn werk en een verlate verjaardag verrassing van Corine werden het allemaal rondjes waar ik vol op foto’s kon maken en  genieten van de omgeving. Alhoewel, het was niet alleen maar genieten hoor…

Op het moment dat ik vorige week schreef over de gave wedstrijd van de dag ervoor, had ik het idee dat ik de komende trainingsweek wel rustig kon beginnen. Niks was minder waar en ik mocht na de 6 uur van de Haarlemmermeer gelijk weer aan de bak. Een rondje door Park Lingezegen bij zonsondergang klinkt als relaxte afsluiting van de avond. Op mijn schema had Henny echter 12 herhalingen van 200 meter gezet, op een tempo waar ik echt wel mijn best voor moet doen. Voor het eerst het vijf kilometer rondje, dat is uitgezet in het park, gevolgd. Een flinke uitdaging als de scherpe bochten net in je versnelde 200 meter liggen.

Op de woensdag stond er een training met tempoblokken op het schema. Voor mijn werk was ik de hele dag in Vlissingen. ’s Morgens dus de schoenen achter in de auto gegooid en bedacht dat ik mijn training in de omgeving van de Trail by the sea ging lopen. Een uitdagende trail, in een mooi natuurgebied, die ik van het voorjaar met Corine samen heb gelopen. De zandpaden wilde ik vermijden, maar een stukje strand moest te doen zijn. Zodra ik de duinen overkwam waaide ik zowat uit mijn shirt. Gelukkig wind half in de rug op het strand richting Renesse. Terwijl het water de vloedlijn steeds iets hoger bracht, deed ik mijn best om de opgedragen tempo’s te halen. Het tweede blok bracht mij bij de strandopgang van de trail en daar is een vlot tempo echt onmogelijk. Het zou niet de laatste keer zijn deze week dat een vlot tempo lopen niet mogelijk was.

Vanuit mijn ervaring van de Trail, liet ik het zandpad terug naar de auto links liggen in de hoop op een vlakker duingebied met harde paden. Dit zorgde voor een flinke dwaaltocht waarbij een vlak tempo aanhouden niet mogelijk bleek. Nadat mijn Garmin aangaf dat de training eigenlijk klaar was, was ik nog niet terug bij de auto. Er zat niks anders op om wat rustige kilometers aan de training te plakken, iets wat de coach nooit erg vindt.

Een rustige duurloop met wat versnellingen was de opdracht voor de donderdag. Op het werk een avond dat we een grote update voor onze klanten doorvoeren op hun cliënt registratiesysteem. In plaats van iets later beginnen, start ik liever gewoon vroeg en pak ik tegen het einde van de middag een pauze. Hardloopspullen aan en het kantoorpand uit, langs stadion Galgenwaard richting Landgoed Amelisweerd. Terwijl ik langs het water loop richting fort Rhijnauwen heb ik niet het idee dat ik in Utrecht loop. Een mooi natuurgebied tussen de A12 en A27, dat prima geschikt is voor een duurloopje.

Twee weken geleden was ik jarig en ik wist dat ik mijn cadeautje van Corine nog te goed had. Als verrassing reden we zaterdagochtend naar La Roche toe om daar heerlijk samen te trailen. Een mooie voorbereiding op onze vakantie in Chamonix over twee weken. Op zaterdagmiddag een ‘kort’ rondje met flink wat klimmen, dalen, technische paadjes en heel veel water. Water uit de lucht, water op alle planten en bomen waar we door heen liepen. Water snel stromend over de paadjes die ons naar het mooie uitzicht over La Roche brachten. Flink wat hoogtemeters in de benen voor we aan een welverdiend koud biertje en biefstuk mochten.

Terwijl de benen vanmorgen nog wat stram voelden gingen we al weer op pad. Gisteren vooral een beetje gedwaald door de natuur. Vandaag een route van de Trail des Fantomes proberen te volgen. Gelijk vanaf de start dezelfde ‘muur’ als gisteren omhoog en bovenaan rechtdoor in plaats linksaf zoals gisteren. Een uitdagende route met flink wat uitdagende en technische passages. Beekjes, brandnetels en modder waren in overvloed geregeld door Corine.

Het bleek een prima en fijne generale voor Chaminox. Veel vertrouwen voor Corine na deze twee dagen en voor mij een goede mogelijkheid om alle trail kleding en uitrusting uit te proberen. Een heerlijk weekend samen met leuke routes, lekkere biertjes en mooie foto’s…  Een fijne afsluiting van een goede trainingsweek. Niet heel erg pittig, maar heerlijk afwisselend…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter