Week 28: The Mountains are calling

Week 28: The Mountains are calling

Het trainingsschema voor de komende twee weken is leeg. De auto is ingepakt. Al onze campeer- en hardloopspullen zitten in de auto. Nog even slapen en dan vannacht richting de Franse Alpen; the mountains are calling! Ik ben er wel aan toe…

Deze week was het vooral aftellen. Aftellen in een drukke periode gaat alleen niet zo goed. Dat betekend namelijk ook allerlei zaken moeten afronden. Mijn eerste vakantie tijdens mijn baan bij Conclusion. Alles voorbereiden voor tijdens mijn afwezigheid en ook al voor de periode daarna. Allemaal zaken die ik voor het eerst moet voorbereiden en daarbij ook de dagelijkse zaken moet blijven regelen. Het was een drukke week en dat terwijl er maar drie trainingen op het schema stonden.

Dinsdag was ik erg blij met mijn trail rondje over de Wolfhezerheide. Een niet al te groot, maar prachtig natuurgebied. Leuke afwisselende paadjes, leuke bruggetjes, korte klimmetjes en perfect om een aantal mooie foto’s te maken. Henny had twee doelen mee gegeven; 10 kilometer en lekker lopen. Beide doelen ruimschoots behaald!

De donderdag kende een fartlek-training op het schema. Maar door de eerder beschreven drukte er voor gekozen deze training te laten schieten. Bij de drukte van het werk, kwam ook nog een leuke afspraak met een van de mogelijke sponsors van ons team voor de Roparun. Even een avond gewoon op de bank hangen en op tijd naar bed klonk een stuk beter dan 12 kilometer hollen. Iets wat ik niet vaak denk, maar deze keer beviel het prima.

Gaaf trouwens hoe enthousiast iedereen is over onze plannen voor de Roparun. We zijn er nog niet maar ik ben er van overtuigd dat het ons met dit team gaat lukken om aan de start te staan volgend jaar! We kunnen jullie hulp goed gebruiken, dus heb je een idee voor een sponsor voor www.teamhollander.nl : laat het me weten!! 

Voor de zaterdag stond een 32 kilometer training op het schema. Eerst 22 kilometer een rustige duurloop, die ook prima leek te gaan. Ondanks de warmere dag liep ik lekker via de Rijkerwoerdse plassen, naar Huissen. De dijk op en weer terug naar Arnhem waar Chiel op mij zou staan te wachten. De bedoeling was namelijk om na het eerste stuk nog een wisselduurloop van 10 kilometer te doen. Een experiment van Henny waar ik eerder over schreef. Vorige keer in het gezelschap van Corine bleek het al flink pittig en voor vandaag keek ik er wel tegen op. Vandaar Chiel gevraagd om met mij mee te lopen. Achteraf bleek ik al tijdens het rustige gedeelte een te hoge hartslag te hebben, dus misschien had ik de afstand gewoon lekker rustig uit moeten lopen….

… Onder aanmoediging van Chiel gingen we toch aan de bak. De dijk op richting Elden en zo Meinerswijk in. 500 meter op flink tempo, afgewisseld met 500 meter op een iets rustiger tempo maar net niet relaxt. Direct voelde ik al dat dit niet ging lukken. De benen waren leeg… Het aanstekelijke enthousiasme van Chiel maakte dat ik mee kon gaan in zijn advies om eerste een stuk te dribbelen en een poging te doen om drie blokken te proberen. Een flinke kluif en alleen had ik dit nooit gered. Ik was toe aan vakantie! Rustig terug naar huis gelopen en in totaal 26 kilometer gemaakt. Een prima afsluiting van dit eerste half jaar trainen.

Vanmorgen voelde de benen alsof ik gisteren een marathon gelopen had. Tijd dus om even lekker uit te lopen. Samen weer even naar de Wolfhezerheide gereden voor een laatste rondje voor de vakantie. Lekker ontspannen en goed voor het herstel. Dit voelde een stuk makkelijk dan de laatste vier kilometer van gisteren…

De komende twee weken is het schema leeg. We gaan samen richting La Chapelle en Chamonix. Niks moet en alles in de bergen mag. Weinig kilometers op het asfalt, maar mooie tochten over de bergpaadjes met hopelijk een fantastisch uitzicht. Ik ben heel benieuwd naar de omgeving, het rennen met stokken en kijk uit naar de ontspanning. De voorbereiding op Berlijn komt over twee weken wel weer… voor nu… The Mountains are calling..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter