Week 34: Soms harder en soms korter

Week 34: Soms harder en soms korter

Het aftellen gaat nu hard. Het aftellen naar Berlijn. Nog minder dan vier weken en dan sta ik aan de start bij de Brandenburger Tor. Hopelijk is het net zulk lekker weer als vorig jaar. Voor de lopers die een PR willen lopen misschien niet heel fijn, maar ik vond het heerlijk toen. Nu de druk eraf is, werk ik ontspannen naar de Marathon toe. Langzaam al de blik gericht op de toekomst. Zal de inschrijving vanĀ Boston lukken? Meer op de trailpaadjes? De eerste twee trail wedstrijden in 2018 zijn al gepland! De Roparun staat ook al op de agenda in 2018! De plannen voor ons eigen team in 2018 krijgt steeds meer vorm en jullie kunnen Team Hollander nu al steunen!

De afgelopen week was een leuke trainingsweek. Eerst op de dinsdag een relaxt rondje op de Ginkelse hei. Een duurloop op het programma, gepland rond zonsondergang. Ik moest een beetje doorlopen om voor het donker weer uit het gebied van de beesten te zijn, maar het is rond dat tijdstip prachtig op de hei. Veel paars, gecombineerd met de oranje gloed van de ondergaande zon maakte dat ik behalve de vijf versnellingen onderweg ook een aantal keren moest stoppen voor een mooie foto.

Op de woensdag had ik geen training staan. Corine wilde erg graag naar de Postbank om haar Hill repeats op de trap van de Koepel de Kaap te doen. Samen heen gereden, rustig een rondje over de paarse heide als warming up en daarna tien keer zo snel mogelijk samen omhoog! Een flinke krachttraining op deze warme avond.

Op de donderdag een interval training. Twee keer 200 meter gevolgd door tien keer 400 meter. Omdat de atletiekbaan van Papendal gerenoveerd wordt, ervoor gekozen de training in het Park Lingezegen te lopen. Vaste rondjes met een bekende afstand maakt de interval makkelijker, maar vandaag ouderwets op de openbare weg. Nooit gedacht dat ik de atletiekbaan zou gaan missen in mijn trainingen. De eerste twee versnellingen voelde nog wat moeizaam, maar daarna bleek al snel dat ik te hard liep. Dit voelde echter zo makkelijk dat ik besloot te proberen dit tempo vast te houden. Boven verwachting bleef ik me sterk voelen en liep alle versnellingen flink harder dan bedoeld!

Zaterdag mocht Corine een dagje werken in de winkel van Mud Sweat Trails. Voor mij een mooie gelegenheid om weer eens een kijkje te nemen in deze ‘snoep’winkel en een rondje te trailen over de Rotterdamsche Alp. Een natuurgebied in Bergschenhoek met een strak aangelegd ATB parcours dat zich ook redelijk leent voor trailrunnen. Het leent zich in ieder geval voor het maken van flink wat hoogtemeters op een korte afstand over de kronkelige paadjes. In het voorjaar liep ik hier samen met Alex de Petzl Night trail; toen een donkere ijsbaan, maar nu een zonovergoten heuvel.

Ik ben blij als ik het bos bij Planken Wambuis in loop. Het is zondagmiddag en ik ben onderweg met mijn lange duurloop naar Ede. Gestart in Arnhem Zuid voor een route van 32 kilometer. Het is warm en dus ben ik blij als ik in de schaduw kan lopen. De training van donderdag en zaterdag voel ik nog in mijn benen , dus het tempo gaat wat rustiger als normaal. Ik besloot bij de Schaapskooi en het Airborne monument dat het mooi is voor vanmiddag en laat me door Corine ophalen op weg naar Ede toe. Ook ’s avonds heb ik geen zin meer om de resterende kilometers te lopen. Het is genoeg geweest deze week… Soms wat harder, soms wat korter.

De komende week wordt het allemaal wat korter en loop ik op zondag de estafette bij de Dijkenloop in Beneden Leeuwen. We hebben met Team Vroem onze titel van vorig jaar te verdedigen dus, dan moet het weer wat harder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter