Week 36: De brug te ver of net op de grens

Week 36: De brug te ver of net op de grens

Nine Eleven… Een bijzondere dag, niet ver in het verleden. Een dag om te herdenken. Een moment om terug te denken aan mijn bezoek aan Ground Zero, toen ik daar was voor de Marathon van New York. Een super reis met Joan en vele anderen. Een reis naar deze wereldstad waarin het bezoek aan de indrukwekkende plek zeer veel indruk maakte. Zo een rust op deze plek en onvoorstelbaar wat hier op 9 september 2001 gebeurd is.

Herinnering aan het verleden is ook wat in de maand september in Arnhem en omgeving plaats vindt. Terug denken aan de periode van de ‘slag om Arnhem’ in 1944. Een van de grootste evenementen in deze periode is de ‘Bridge to Bridge‘-run. Vorige jaar liep ik deze als ‘inburgering’ en het parcours loopt over de wegen waar ik meerdere keren in de week mijn trainingen loop. Dit jaar stond de run ook weer op mijn schema; niet voluit maar als tempoloop omdat het dicht op de Marathon van Berlijn zit.

Omdat het qua planning niet goed uitkwam, heb ik besloten de B2B dit jaar voorbij te laten gaan. Wel naar de John Frost brug natuurlijk om Corine, Tara en andere bekenden aan te moedigen en binnen te juichen. De meiden liepen sneller dan ooit de brug over! Uiteraard moest er wel getraind worden op de zondag, dus ik mocht ’s avonds nog even aan de bak. Ik besloot in de sfeer van de herinnering te blijven en van mijn laatste training deze week een bruggen loopje te maken. Een ronde vanuit Zuid, over de brug naar het centrum en via het Airbornplein en over de John Frostbrug terug naar huis.

Het zorgde voor een weektotaal dat niet in verhouding staat tot de vorige weken. Het afbouwen richting de Marathon is begonnen. Wat minder trainingen, vooral wat korter en net wat minder intensief om op de 24e uitgerust aan de start te staan bij de Brandenburger tor.

Hoewel ik zaterdag niet eens 25 minuten mijn hardloopschoenen aanhad, stond wel bijna de hele dag in het teken van hardlopen. Na een kort rondje door de regen een aantal uren geholpen bij de Runnersworld Arnhem. Helpen met het uitdelen van de startnummers van de ‘B2B’ en assisteren in de winkel. Leuk om zo een dag mee te maken; zo veel enthousiaste mensen die lol beleven aan hardlopen. Nadat ik hier klaar was nog even snel geholpen om het verzorgingspunt van e B2B-trail op te ruimen, waar Corine en Tara geholpen hadden. Een verzorgingspost bij de militaire begraafplaats in Oosterbeek. Een van de belangrijke punten in de eerste editie van deze herdenkingstrail, georganiseerd door MudSweatTrails ; een aanrader !

De eerste training deze week was er eentje op het randje. Op het randje van grens van Duitsland. Onderweg vanuit Heerlen mijn auto geparkeerd bij een natuurgebied net onder Venlo. Een prachtig natuurgebied met meerdere wandelroutes. Eentje van 11,2 kilometer en leek dus prima geschikt voor mijn training van 12 kilometer. Brede en vlakke paden gingen langzaam over in kronkelpaadjes toen ik in op Duits grondgebied kwam.  Het rondje bleek niet alleen korter dan aangegeven. Halverwege ging de ‘wandelroute’ over in een flinke trail, met behoorlijk uitdagende paadjes. Het tempo van de versnellingen die ik moest was al snel niet haalbaar, qua intensiteit kon ik prima aan de bak. Ondertussen genoot ik van het prachtige gebied en weet zeker dat ik hier vaker een ronde ga lopen, waarschijnlijk wel met andere schoenen… Dit was net op de grens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter