Week 39: Ik ben er nog flink ziek van

Week 39: Ik ben er nog flink ziek van

Ik ben er nog steeds ziek van… Met horten en stoten (lees: hollend en wandelend) ging ik ruim een week geleden de Brandenburger Tor onderdoor. Op weg naar de finish. #beatberlin42 zou me hoe dan ook gaan lukken, al was het veel te close. Doorweekt van het zweet en de regen. Flink balend van hoe mijn vijfde Marathon was verlopen, of eigenlijk alleen de laatste 10 kilometer.

Al heel snel had ik vrede met mijn race. De aanmoedigingen dat het nog steeds een prima tijd is waar vele jaloers op kunnen zijn, als je al jaloers zou moeten zijn op iemands anders prestatie. De omstandigheden die niet ideaal waren met de verhuizing naar ons droomhuisje in Arnhem. Niet optimaal getraind in de zware trainingsweken en dus is het helemaal prima, en toch ben ik er flink ziek van. Misschien heeft de Marathon mij toch verslagen…

Waar ik het herstelloopje om maandag na de Marathon liet voor wat was in verband met de pijntjes, heb ik wel een flinke wandeling gemaakt door de stad. Uiteraard langs Checkpoint Charlie, maar ook wat andere belangrijke en minder belangrijke bezienswaardigheden in Berlijn.

Op de dinsdag was het dan tijd voor een herstel(d)rondje. Chiel zou wel meelopen met het eerste rondje in Noord. Terug in de stad en de heuvels. Twee keer benadrukt dat het rustig aan zou moeten gaan. Maar toen Chiel samen met Milan voor de deur stond wist ik al hoe laat het was. Eerlijk is eerlijk; ook ik droeg bij aan het feit dat het tempo flink hoog lag voor een eerste rondje na de Marathon, zeker gezien de hoogtemeters maar het voelde goed. Er waren flink wat praatjes en niet alleen van de andere mannen deze keer!

Hierna begon langzaam aan het gesnotter. Een kriebelende keel, gevolgd door veel snot. Dit gooide de weekendplannen aardig in de war. Van een rondje hei met Alex en de Singelloop met Corine, werd het rillend op de bank met allerlei paardenmiddeltjes. Het bleef in deze trainingsweek bij 8,5 kilometer en ook de volgende trainingsweek zullen er niet heel veel bijkomen. Een ding is wel zeker, het worden leuke kilometers want komend weekend zitten we in Londen, dus de weekend kilometers zal ik in Londen lopen. Hopelijk is al het gekuch en gesnotter dan voorbij en is weer tijd voor praatjes…  Ik ben wel klaar met het ziek zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter