Week 41: Terug op vreemde bodem

Week 41: Terug op vreemde bodem

Het ging de afgelopen week weer de goede kant op. De loopjes gingen nog niet heel gemakkelijk, maar de kilometers zijn weer gemaakt. Kilometers zonder schema nog en ook niet met een echt plan. Sterker nog, af en toe had ik geen idee waar ik liep…

Dinsdag na een klantbezoek in Den Bosch Google Maps open gegooid en het meest groene gebied tussen Den Bosch en Arnhem opgezocht. Vanuit de gevonden parkeerplaats de natuur in. Het bracht me een prachtig rondje door Maashorst, als ontdekte ik pas achteraf dat het gebied zo heette. Kleine paadjes, mooie paddenstoelen, een uitgestrekte hei en mooie fietspaden op de terugweg zorgde voor een leuke eerste training.

Den Haag stond in de agenda voor een klantbezoek op de donderdag. In Meijendel ben ik vaker geweest, door alle trainingen met het Roparun team van Jeugdformaat. Een prachtig gebied tussen de Waalsdorpse vlakte en de zee, doorkruist met een aantal fietspaden maakt dit een super trainingsgebied. Om mezelf wat te prikkelen, elke kilometer een versnelling van 200 meter. Lekker in het zonnetje maakte het een goede training, die door de versnellingen toch aardig pittig eindigde. Berlijn en de griep lijken aardig achter me en het wordt tijd voor nieuwe plannen.

Zaterdag een snel en kort rondje. Ook deze keer weer in een gebied waar ik niet vaak loop; Bemmel. Tara had zwemles terwijl Corine een leuke trailrun had en dus was ik mee. Terwijl Tara druk bezig was met door het verre gat te zwemmen, liep ik een rondje door de uiterwaarden. Even een beetje doorlopen om op tijd terug te zijn, maakte dit een lekkere tempoloop.

Zondags moest er dus minimaal 12 kilometer gelopen worden om aan een weektotaal van 40 kilometer te komen. Een gemiddelde dat wij aan het eind van het jaar op 2500 kilometer brengt. Weer een stukje verder dan vorig jaar. Gelukkig had Alex een goed idee om samen te gaan lopen, voor hem op de terugweg vanuit Almelo. Het werd de Kroondomeinen ’t Loo. Doordat ik hier al een keer met Corine samen had gelopen, lukte het aardig om de weg een beetje te bepalen tijdens onze dwaaltocht en toch niet helemaal te verdwalen. De 12 kilometer was ver zat voor deze zonnige ochtend en we waren het snel eens dat het een mooi gebied is om te lopen.

Geen slechte week, maar ook niet heel bijzonder. Binnenkort maar eens de plannen voor 2018 concreet maken, zodat er een uitdagend trainingsplan kan worden opgesteld door Henny. Duidelijk is al wel dat het schema in het voorjaar eindigt met de Roparun met Team Hollander! Volg je ons al online?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter