Week 44: Iets met tempo, Asics en meer kilometers

Week 44: Iets met tempo, Asics en meer kilometers

Het was weer eens een week met wat tempo en wat meer kilometers. Geen schema nog, maar wel wat meer aan de bak. De basis van succes is toch het maken van voldoende trainingskilometers in de week. Een lekker afwisselende week, met wat nieuwe plekken om te hollen.

De week in het donker begonnen. Maandagavond eerst een ronde om Sonsbeek park heen richting een goed verlichte weg omhoog. Tien keer een flinke versnelling omhoog, waarbij de afstand achteraf zo een 150 meter bleek te zijn. Rustig weer naar beneden als herstel en hup, weer omhoog. Na tien keer was ik het ook wel weer zat. Ik was blij dat het terug naar huis vooral heuvel af was.

Op de woensdag weer eens een rondje in het Haarlemmermeerse bos. Ik was twee dagen bij Asics op het hoofdkantoor voor een leuk project en kon in mijn pauze snel een rondje doen. Uiteraard pas in het bos mijn Nike schoenen aan gedaan voor een lekker tempo rondje. Redelijk rustig starten met de route buitenom.  Op de terugweg steeds wat sneller door het park heen. Terug bij de auto snel weer mijn Nikes uit en terug naar het hoofdkantoor van Asics. Mag er nog niet te veel over verklappen, maar er komt veel leuks aan in 2018!

Corine is inmiddels gestart met een nieuw trainingsschema en mag gelijk aan de bak voor haar leuke doelen volgend jaar. De vrijdagmiddag een nieuw gebied uitgezocht voor een leuke trailrun. De omgeving van de Ugchelen verkent en daar zijn mooie paadjes te vinden, vanaf de parkeerplaats langs de weg van Apeldoorn naar Hoenderloo. Wel flink wat vals plat en steile klimmetjes dus we mochten aan de bak om in de buurt te blijven van het opgedragen tempo.

We vonden het zo een mooi gebied dat we besloten om de lange duurloop van zaterdag weer te starten in Ugchelen. Deze keer niet de trailpaadjes op, maar het fietspad richting Radio Kootwijk. De route bleek niet helemaal verhard, maar oh zo mooi! Precies toen we de hei overliepen rond Radio Kootwijk scheen het zonnetje heerlijk en was het goed vertoeven. Bijna strak blauw met een kleurrijke hei, maakte het een heerlijke omgeving om te lopen. Een gebied wat ik kan aanraden en waar ik zeker vaker gaan lopen. Ook op de weg terug bleek het minder verhard dan gedacht en dus was het even aanpoten om het gestelde tempo een beetje te benaderen. Terug bij de auto bleek dat prima gelukt en was het colaatje een goede traktatie voor een 30 kilometer binnen 24 uur.

Op de zondag geen tijd meer voor een rustig herstelloopje, maar de week kende al genoeg kilometers. Lekker om weer wat meer kilometers te lopen en dat de komende week weer wat verder uitbouwen zodat ik binnenkort fit aan een nieuw schema kan gebruiken. Op de vrijdag een leuke trail met de gasten van MudSweatTrails, een bruggenloop in Rotterdam naar de teambijeenkomst van de  Roparun en mogelijk een lange duurloop met de mannen van Team Vroem

 

One Reply to “Week 44: Iets met tempo, Asics en meer kilometers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter