Week 45: Het bos in

Week 45: Het bos in

Kort nadat we de auto uit gestapt zijn lopen we al het bos in. Een groot verschil in kleding. Verschillend van een muts met handschoenen tot een korte broek. Vanaf de auto’s is het twee honderd meter voor we het fietspad op duiken die ons door het bos leidt. De coach heeft de route via de fiets knooppunten uitgestippeld. Geen idee wat ons te wachten staat. Behalve het volgen van een aantal nummertjes op een papiertje in de zak van de coach…

Ik kijk met tevredenheid terug op de afgelopen week. Hoewel ik maar drie keer heb getraind, is het week volume qua kilometers weer een stukje hoger dan de vorige weken. Vier keer training, wat ik het liefst doe, lukt nog niet helemaal zonder schema maar dat komt wel weer. Deze week op de dinsdag een flinke ronde met Chiel, een bruggenloop met Corine in Rotterdam en op de zondag een flinke duurloop met Henny, Alex, Gerben, Jeroen en Jurriaan in en omgeving van Ermelo.

Dinsdag lijkt een beetje mijn vaste thuis werkdag te worden. Hoewel ik vandaag weer druk op pad was naar Utrecht en Hoofddorp, werk ik de afgelopen weken wel steeds op dinsdag thuis. Op zo een dag is het een heerlijke pauze om even naar buiten te gaan. Deze week werd de ronde wat langer; eerst naar Chiel gelopen aan de andere kant van de binnenstad. Toen samen Warnsborn en het omliggende bos in. Net zo lang dat het donker werd en we via de weg terugliepen naar het Arnhem Centraal om daar vandaan naar huis te lopen.  Wat met een mooie zonsondergang begon, werd een flinke ronde met op het eind de lampjes aan omdat het donker was.

Op de zaterdag stond de eerste teambijeenkomst van de Roparun op de agenda. Een ochtend vol informatie over de goede doelen en de vernieuwingen in de route. Met een groot deel van het team waren we aanwezig en verkochten we ook enthousiast onze speculaaspoppen. Gezien het feit dat Corine een duurloop op de planning had, hebben we die maar gelijk in Rotterdam gelopen. Het bruggenrondje is al sinds mijn tijd op de Marinierskazerne een bekend rondje. Een stuk door Zuid, langs de Kuip. De Brienenoordbrug op en over. Autostrada en dan langs de Van Ghentkazerne op het toepad. Het blijft een bijzondere plek in de stad. Daar vandaan naar de Maasboulevard om te finishen op de Erasmusbrug. Heerlijk zo een rondje samen!

Op zondag gelukkig niet al te veel stijfheid van zaterdag. Voor de tweede keer dit weekend vroeg op en op pad. Nu richting het bos van Ermelo. Een duurloop met een aantal (duur-)lopers van Team Vroem. Jeroen helpt ons een beetje op weg in zijn trainingsgebied. Het bos slingert door de omgeving heen. Elke keer even pauze bij de fiets knooppunten. Het briefje met nummers komt verkreukeld uit de zak van Henny en we vervolgen verder, steeds verder van Ermelo af. Uiteraard loopt bijna ongemerkt het tempo op.

Inmiddels uit het bos. Het geklets wordt ook steeds iets minder. Links af de hei op. De asfaltjunkies roepen hard dat ik verkeerd loop. Dit kennen ze natuurlijk niet, maar het blijkt echt goed. Steeds weer een knooppunt dichter bij Ermelo. Wat verraderlijke klimmetjes, die gevolgd worden door weer een stuk omlaag. Nog weer kort het bos en terug bij de auto’s. Een tijd geleden dat ik zo een lange duurloop deed, maar heerlijk om dat in dit gezelschap te doen en in een onbekende, en mooie omgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter