Week 46: De kilometers lopen weer op

Week 46: De kilometers lopen weer op

Het einde van het hardloop jaar nadert. Nog steeds iets voor op mijn gestelde doel voor het jaar totaal van kilometers. Kan ook bijna niet anders met twee Marathon voorbereidingen dit afgelopen jaar. Een van de ‘geheimen’ van de succesvolle schema’s van Henny is de weekomvang van kilometers. De afgelopen weken, sinds Berlijn, zonder schema gelopen.

Zonder schema is toch lastiger merk ik om gedisciplineerd te trainen. Zonder schema schuif ik makkelijker een training naar de volgende dag. Maar aangezien er in het voorjaar echt weer een Marathon aan komt, zullen het aantal kilometers in de week alvast een beetje omhoog moeten. De laatste paar weken lukt het heel behoorlijk om de weekomvang weer uit te breiden. Het nieuwe trainingsschema is in de maak en dus wil ik zorgen dat de basis qua omvang er al is. Dat is makkelijker aanpassen, al zal er in tempo aardig wat moeten gebeuren. Zeker omdat ik Henny gevraagd heb om ergens in de komende maanden een PR poging op de 5k te plannen.

De afgelopen week heb ik tijd gemaakt voor vier trainingen. Twee in het donkere Arnhem, waarbij ik op de terug weg de JohnFrost brug over mag om weer in het centrum van Arnhem uit te komen. Op de maandagavond via een omweg naar Kim om wat spullen voor ons Roparun Team Hollander terug te brengen. Met een ruime boog richting zuid en via een kortere terugweg terug. Een rustige start van de week, eindigend met een laatste vlugge finish. 

Waar ik de week begin met een loop door Zuid, eindige de week op zondagavond ook met een rondje door Zuid. Eerst een ronde om Sonsbeek park, de Mandelabrug naar zuid en via een ommetje terug naar dezelfde JohnFrost brug. Mooi hoe deze brug er verlicht bij ligt aan de rand van het centrum.

Ook op woensdagavond was het al donker toen ik op pad ging. Nu geen rondje door zuid, maar de andere kant op . Richting Velp, via de welbekende Schelmseweg langs Burgers Zoo, om de parken Zypendaal en Sonsbeek. Een extra rondje door het centrum om aan wat extra kilometers te komen om de weekomvang weer wat verder uit te breiden. Heerlijk om zo in het donker, met een klein miezertje de trainingen richting een Marathon te lopen. Even de drukte van de dag eruit lopen en genieten van de prachtige omgeving, ook in het donker zijn er mooie plekken te vinden.

Het tempo deze week lag aardig constant over deze drie trainingen. Het gaat nog niet zo makkelijk als ik zou willen, maar het goede gevoel komt steeds meer terug. Het hoogtepunt qua kilometers lag deze week op de zaterdag. Een duurloop samen met Corine, die ook steeds meer kilometers aan het maken is op een schema van Henny. De lange duurlopen loop ik zo veel mogelijk met haar mee. Voor mij ook een leuke stok achter de deur om elke week een langere duurloop te doen. 

Deze keer een combinatie van trail en verhard. Gestart bij de Leusderheide, via een omweg naar het Henschotermeer, waar we getrakteerd werden op een flinke hagelbui. Door richting Maarn en vandaar uit door het bos richting de piramide van Austerlitz. Vandaar uit stiekem steeds wat meer versneld en wat gaaf om te zien dat dit Corine ook prima afging.  Het natuurgebied den Treek blijft prachtig en is echt een aanrader om eens te gaan wandelen of te gaan hardlopen. Met dat laatste ga ik graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter