Week 47: Kilometers zoeken

Week 47: Kilometers zoeken

Waar het vorige week redelijk makkelijk lukte om vier trainingen te plannen en flink wat kilometers te maken, was het deze week zoeken naar de goede momenten. Door een sinterklaas feest was het niet mogelijk om samen met Corine haar lange duurloop mee te lopen. Dat scheelt direct een hoop kilometers in de weekomvang.

Door de week eigenlijk alleen de woensdagmiddag tijd gemaakt. Bijtijds weg op mijn werk en naar het Doornse gat gereden. Helaas was Paul niet in Doorn, dus een rondje alleen. Vanuit Leersum de Kaapse Bossen door naar Maarn. Vanaf daar langs de Zandafgraving, richting het Bouwland. Na een ouderwets rondje Bouwland terug, langs Doorn, langs het Theehuis en terug via de Kaapse bossen naar het Gat. Plekken die jullie misschien niet direct iets zeggen, maar voor mij zeer bekend van al mijn hardloop rondjes vanaf de Marinierskazerne. Het zonnetje kwam door en door de bruine herfstkleuren was  het prachtig in het bos.

Op zaterdag dus niet de normale lange duurloop met Corine. Het werd een loopje vanuit het winkelcentrum Hoofddorp terug naar de boot. In mijn herinnering een redelijke duurloop, maar binnen 10 kilometer was ik al weer terug. Een korte route, vooral rechtuit langs de bunkers van de stelling van Amsterdam. Over de A4 heen, uitkijkend op Schiphol. Langs de ringvaart, het fort, de brug over en de laatste kilometer van de Uiterweg. De dreigende lucht maakte de wolken een mooi schouwspel. Altijd even de moeite waard om te stoppen voor een mooie foto.

Om de week een beetje goed af te sluiten moesten er toch nog wel wat kilometers gelopen worden op de zondag. Eerst naar Ajax, al had ik de eerste 45 minuten beter kunnen gaan hardlopen. Wat een dramatisch spel met op de valreep 1-1 met de rust. Gelukkig leverde de tweede helft wat meer spektakel op. Terug met de trein naar Arnhem, waar ik halverwege een stuk met de bus moest ivm werkzaamheden. Ook hier had ik graag mijn loopspullen aangehad om het stuk lekker hardlopend af te leggen. Het werden wat kilometers laat op de avond. Er voor gekozen om de week af te sluiten met vier blokken van twee kilometer op tempo. Langzaam weer wat tempo in de trainingen brengen.

De komende week weer wat meer trainingen. En in ieder geval een lange trail met Corine, Chiel en Janine. Deze week weer niet op zaterdag omdat we dan met Team Hollander oliebollen verkopen in Naarden, maar op zondag. De NS/MST trail van Dieren terug naar Arnhem, een mooie route over de Posbank. Dat zijn alvast een mooie 28 kilometer die op de teller staan, steeds een stukje dichter bij mijn jaardoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter