Week 2: Niet zo als verwacht

Week 2: Niet zo als verwacht

De tweede trainingsweek van het nieuwe jaar. Geen gekke week, want ook deze week stond weer een vijf kilometer wedstrijdje op het schema. Ook deze week sloeg ik de Dijkenloop over. Deels omdat we op zondag gewoon andere leuke dingen aan het doen waren, maar deels ook omdat ik echt niet fit was. Een flinke verkoudheid maakte dat het herstelrondje op de maandag lang de enige training van de week was.

Een rustig herstelrondje vanuit huis, gelijk de heuvels op richting Klarenbeek en terug via mijn nieuwe interval. Hier Milan even aangemoedigd tijdens zijn training en rustig doorgelopen naar huis. Tijdens het rondje had ik als snel door dat mijn interval training van dinsdag niet ging gebeuren.

Op dinsdag bleek de verkoudheid inderdaad toe te zijn geslagen. Even een paar dagen dus geen trainingen om het lijf rust te geven.

Pas op de vrijdag voelde ik me eigenlijk fit genoeg om weer een rondje te rennen. Onderweg vanuit Utrecht naar Aalsmeer even gestopt bij onze sponsor van de Roparun. Gezellig bijkletsen met Bas bij de Runnersworld en gelijk vanuit de winkel een rondje gelopen in het bos. De benen wilde wel, maar de hartslag was nog wel wat hoog, dus een rondje van acht kilometer was wel genoeg vandaag.

Leuk om even bij te kletsen over de hardloopambities van Bas en de voortgang van Team Hollander richting de Roparun. Beloven mooie dingen te gebeuren voor hem in Berlijn en voor ons in het Pinksterweekend. Ik had toch al wel eens geschreven dat jullie kunnen doneren op mijn naam voor die goede doelen voor de palliatieve kankerzorg? 😉 

Op zaterdag ook een rustig rondje. Een ronde door de verschillende bossen rondom Arnhem Noord. Waterberger en Schaarsberger bos en Warnsborn. En op de terugweg nog even door Sonsbeek en je bent weer terug in de binnenstad. Heerlijk hoe dicht deze natuur om de hoek van de deur is.

Op de zondag dus geen Dijkenloop maar een gezellig fietstochtje. In Meinerswijk bleek het water op veel plekken nog hoger dan verwacht. Waar het water inmiddels gezakt was, was het geweld van het water goed te zien. Dikke lagen modder op de paden maakte dat we onder de modder spetters thuis kwamen. Maar niet nog een poging doen om ook een rondje Meijnerswijk te lopen en gewoon lekker een relaxte zondag. Voor de verkoudheid ook niet erg en de kilometers komen volgende week wel weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter