Week 51 en 52: Goede voornemens

Week 51 en 52: Goede voornemens

Terugblikken op het afgelopen jaar en het bekend maken van doelen van het nieuwe jaar. Het jaar beginnen met nieuwe voornemens. Ik heb het de afgelopen twee weken veel voorbij zien komen en heb besloten daar lekker niet aan mee te doen.

Deze week wel een terugblik, maar niet op heel 2017. Gewoon een terugblik naar de afgelopen trainingsweken. Trainingsweken omdat ik vorige week niet geschreven heb over week 51. Ik zat lekker met Corine in de sneeuw en zat ’s avonds lekker bij het haardvuurtje in plaats van het beschrijven van de trainingsweek.

De laatste week van het jaar werd er eigenlijk ook maar een keertje gerend. We waren op bezoek bij Alke. Hotel Esprit Montagne is echte een aanrader om te bezoeken, zowel in de winter als in de zomer. Als we het toch over goede voornemens hebben, hier zou ik er eentje van maken als ik jullie was. Vergeet dan niet een zakje stroopwafels of potje pindakaas mee te nemen. Dat stemt de vriendelijke gastheer nog vrolijker.

Er lag zo veel sneeuw dat hardlopen eigenlijk geen optie was. Ook de weg was flink besneeuwd, dus het enige rondje dat we hebben gelopen is het langlauf rondje dat was uitgezet. Een prachtige omgeving, met flink wat weerstand door het diepe wegzakken in de sneeuw. We zijn gelijk weer voornemens om in de zomer terug te gaan en hier weer tussen de groene bomen door te rennen.

Het schema had Henny voor de periode tussen kerst en oud jaar ook optioneel gemaakt. Ik kon dus naar hartenlust ‘spijbelen’ met een dagje skieen en sneeuwschoen wandelingen. Een tijd geleden dat ik op Laplanders door de sneeuw gebanjerd had. Wel erg prettig dat die zware rugzak op hoeft, zoals in Noorwegen.

Heb ik dan de afgelopen weken dan echt niet gelopen? Ja wel hoor. De week begonnen met een rondje door het bos in Nunspeet. Onderweg van Zwolle naar Utrecht mijn pauze hardlopend doorgebracht met een lekkere fartlek training. Een mooi stuk bos, waar ik echt letterlijk niemand tegen kwam en wel eens vaker wil gaan lopen.

Op de donderdag een interval training. Geen zin, maar toch gegaan en omdat ik even de kerstboom wilde bekijken in het centrum, hier een route bedacht. Helaas vooraf niet bedacht dat het koopavond was. Ben het leven in de grote stad natuurlijk nog niet heel erg gewend. De interval van 200tjes werd dus half tussen het publiek door, wat wat vreemde gezichten opleverde nadat ik voor de tiende keer voorbij kwam rennen.

Op het schema had Henny een 5 kilometer wedstrijdje gezet, hier in de omgeving. Maar aangezien we voor het pre Kerst weekend naar Aalsmeer wilde, de planning maar even omgegooid. In plaats van het loslooprondje een rondje door Zuid en nog wat heuveltjes in Sonsbeek park. Gewoon een lekkere training, met een uitdagend toetje door de heuvels.

Dat zelfde park was het startpunt voor het loopje met Chiel, Milan en Maarten. Alle drie hadden op 2e Kerstdag ook wel zin in een rondje hollen. Voor hun een loslooprondje in voorbereiding op de 2e Kerstdagloop (zou ook een van je goede voornemens kunnen zijn voor 2018) en voor mij een lekker laatste rondje voor we ’s avonds naar Frankrijk gingen rijden. Of ik een leuk rondje door de parken wist. Ik hoor de mannen niet veel klagen dat ik een training te zwaar maakt, maar dit waren achteraf wel flink wat hoogtemeters. Het heeft de mannen echter geen windeieren gelegd, want liepen allemaal prima op de dinsdag. Terwijl Corine en ik het eerste rondje boven aan de piste liepen, rende zij allemaal rappe tijden op het pittige parcours.

In La Chapelle dus maar een hardlooprondje. Op zicht had het wel mogelijk geweest om wat loopjes op de weg te doen. Hier lag wat minder sneeuw dan op de paadjes, maar ik vond het wel best zo. Lekker wandelen, een dagje skieeen. Genieten van het lekkere eten, de mooie natuur en veel met mijn boek bij de open haard.
Het rondje dat we liepen was dus een trailloopje, grotendeels over het langlauftrack dat naast het hotel begon.

In tegenstelling tot veel andere hardlopers heb ik nog niet echt vast omlijnde doelen, die ik hier al deel. Nog geen idee of ik mezelf tot doel stel een snelle Marathon te lopen komend jaar. In ieder geval voornemens om weer heel veel lol te hebben in het hardlopen. De trainingen die ik alleen loop, maar nog veel meer tijdens mijn trainingen/loopjes samen met alle anderen. Er staan leuke dingen in de planning, waarvan de Roparun natuurlijk wel een van de leukste uitdagingen zal zijn. Geen doel om zo snel mogelijk terug in Rotterdam te zijn, maar vooral met een mooi donatie bedrag en heel veel lol met de leuke mensen met wie we op pad gaan met Team Hollander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Twitter